En biopejs i spisestuen fuldender hyggen

Vi har altid ønsket os en biopejs, men har aldrig rigtig følt at vi havde plads til den eller at vi i det hele taget havde fundet den rette model. For selvom producenter og forhandlere nok siger at de giver varme fra sig, så har vi hele tiden været af den opfattelse at det handlede om hygge og det at kunne kigge ind i en flamme og ikke så meget om hvorvidt den gav varme fra sig.

Gennem årene har vi været på messer og kigge på møbler og deriblandt også biopejse. I 2011 besøgte vi en livsstilsmesse hvor BioBurn havde udstillet flere af deres produkter. Blandt andet modellen ”Cupola” som produceres af det svenske firma Vauni.

Messer giver kun et indblik

Hvis du nogensinde har været på en messe, så ved du sikkert også, at forholdene er meget større og anderledes end de fleste almindelige hjem. Tingene er opsat af folk der har forstand på det, så man kan let blive forblændet. Heldigvis er vi relativt rutinerede, så vil lader os aldrig overtale til at købe noget på messerne.

Vi kigger, lader os inspirere og går så hjem og sover lidt på det. I tilfælde som dette hvor det er en større udskrivning vi taler om (knap 20.000 kroner), så skal vi være helt sikre på at det vil være det rigtige valg. Derfor har vi også brugt en del tid på at forestille os hvordan den vil passe ind sammen med alle de andre møbler vi har tænkt os at placere i det samme rum.

Cupola’en er købt

Som du sikkert har gættet, så valgte vi til sidste at købe Cupola’en. Den findes i en hvid og en sort variant og vi måtte nok indrømme, at den sorte var den der tiltalte os mest. Den hvide havde også været flot, men den har en sort bagside (inde i selve pejsen) og det var vi bange for ville komme til at se underligt ud.

Rummet mangler lige nu at få pudset sine vægge op, så indtil det er gjort, må vi vente med at se biopejsen i funktion. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at vi glæder os til at få den op og vise den frem næste gang vi invitere nogle venner til tapas og rødvin.

Det eneste vi mangler nu er det store rustikke plankebord. Vi har kig på et fra Thors Design, men igen er det noget der koster kassen. Det er super fedt og vil helt sikkert kunne holde i 50 år, men pengene skal jo komme et sted fra og nu er der jo lige investeret i en Vauni Cupola.

Jeg har desværre kun billeder af den hvor den ligger i kassen, så det er ikke særlig spændende. Derfor må du nøjes med disse billeder som er hentet på producentens hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *